Der kan være mange gode grunde til at friste beboere på plejehjem og patienter på hospitaler med et lækkert energimættet mellemmåltid. Mange ældre eller hospitalsindlagte spiser kun ganske lidt, og da kan en fristevogn med lidt godt, være oplagt til at få et ekstra måltid. 

Giv beboere lyst til en ”snack”

En fristevogn eller mellemmåltidsvogn er en specialfremstillet vogn til servering og tilbud af mellemmåltider. Den er designet og fremstillet af Hotri Storkøkken A/S for at give personalet en hjælp til, på en præsentabel måde, at friste til at spise lidt mere.

Vi har blandt andet leveret vogne til et pilotprojekt i Ballerup Kommune, hvor fristevognen har vist sig at være en stor succes ved at give ældre lyst til en lille ”snack” i løbet af dagen.

Hold maden frisk og indbydende

Fristevognen er udført i rustfrit stål med indstik til 1/2 GN-kantiner, opdelt i to rum, med plads til i alt 18 stk. 1/2 GN-kantiner. Hvert rum har en kraftig og klar akryllåge på begge sider af vognen, så den virker let og åben.

Vognen fremstår åben og indbydende, men er alligevel højisoleret. I top, bund, gavl og mellem vognens rum er den isoleret, så temperaturen på de i forvejen nedkølede produkter holdes.

Vognen behøver derfor ikke en kølekompressor, med der kan leveres 1/2 GN- køleelementer, som du kan lægge i toppen af vognen, hvis det ønskes.

Fristevogn - mellemmåltidsvogn

Ergonomi og tilbehør

Det er vigtigt at sørge for gode arbejdsforhold og arbejdsstillinger for personalet.
Derfor er fristevognen udstyret med en ergonomisk udformet kørebøjle tilpasset forskellige højder, samt træk- og skubfunktion, som derved gør det let at håndtere vognen.

Skal fristevognen benyttes over længere afstande eller hvis der er niveauforskelle, er det muligt at påmontere hjælpemotor. Denne motor monteres skjult under vognen og kan på en fuld opladning tilbagelægge op til 6-8 km ved normal ganghastighed (hastighed reguleres trinløst). Betjeningen af motoren foregår via den ergonomiske kørebøjle.

Tidsskriftholder- og / eller affaldsspand kan let monteres uden brug af værktøj hvilket også lettere den daglige rengøring af vognen.

Ud over dette kan leveres foliebeklædning på sider og låger, samt helt- eller halvt akryllåg til tophylden.

Har du specielle ønsker til vognen, så kontakt Hotri Storkøkken A/S og lad os udarbejde et forslag til netop dit behov.