Skål – og farvel til éngangsplastik

Dansk familievirksomhed udvikler unik, mobil opvaskemaskine, så festivalgæster kan vinke farvel til éngangsplastik-glas

Da Carlsberg i begyndelsen af året henvendte sig til storkøkken-leverandøren, Hotri Storkøkken for at finde en løsning på de mange ton éngangsplastik-glas, som bliver brugt til at servere øl i under sommerens festivaller og koncerter, greb Hotri med det samme udfordringen.

Genbrug i stedet for affald

Løsningen hedder ReWash. Gennem et banebrydende innovations- og udviklingsarbejde er det lykkedes Hotri at udvikle en mobil vaskemaskine, der vasker og tørrer glassene, så de er helt fri for fugt, når de forlader maskinen. Maskinen kan vaske op til 9.000 glas i timen.

”ReWash betyder reelt et farvel til éngangsplastik-glas – ikke bare på festivaller, men også til koncerter, foldboldkampe og mange andre festlige lejligheder. Vaskemaskinen kan nemlig tilpasses i størrelse, så den passer ind alle steder. Gæsterne behøver derfor ikke smide glassene ud, men bruge dem igen og igen.”, siger Jesper Trier Hansen, der er salgschef i Hotri Storkøkken.

Netop fugt har hidtil været en barriere for at skifte éngangsplastik-glassene ud med glas, der kan genbruges. Hvis der er det mindste fugt tilbage, er der nemlig risiko for, at der udvikler sig mug, når glassene bliver stablet oven på hinanden og venter på at blive brugt igen.

Hotris løsninger betyder, at éngangsplastik-glassene kan skiftes ud med vaskbare genbrugsglas, der kan bruges 20-25 gange, inden de bliver sendt tilbage til leverandøren, som genbruger plasten.

”Vi greb den her udfordring, fordi den passer rigtigt godt med vores fokus på at udvikle bæredygtige løsninger. Vi ønsker at bidrage til FN’s verdensmål og gøre vores del til, at vi giver en planet i balance videre til vores børn og børnebørn.” siger Jesper Trier Hansen.

Også godt for skummet og smagen

Hotri Storkøkken er en dansk, familiejet virksomhed, der udvikler bæredygtige, industrielle storkøkkenløsninger. Hotri blev grundlagt i 1830, og virksomheden har bl.a. opnået en unik markedsposition ved at udvikle klima- og miljøvenlige industriløsninger og tilpasse dem kundernes behov.

Derfor havde Hotri Storkøkken ikke kun fokus på klimaet, da de udviklede ReWash; de ønskede også at maskinen skulle have så lav miljøbelastning som muligt. Derfor ville de lave en løsning, der kunne fungere uden at bruge afspændingsmiddel, fordi det belaster miljøet – og desuden gør øllet fladt. Det lykkedes. Og nu kan festivalgæsterne nyde en skummende, kold øl i genbrugs-glas.

Læs mere om Hotri ReWash i Berlingske her eller på TV2 Lorry her