Når et produktionskøkken på en skole eller en anden offentlig institution skal renoveres, kræver det en optimal løsning, hvis du stadig skal kunne servere mad til eksempelvis skolens elever i mellemtiden.
Løsningen kan være en mad trailer. Som et fuldtidsalternativ kan man også bruge vognen permanent, hvis maden skal være hurtigt klar og let tilgængelig.
Hvad er en mad trailer?
En mad trailer er et unikt erstatningskøkken til renoveringer og ombygninger. Men den kan også bruges, hvis du mangler ekstra kapacitet i køkkenet til en event. Det kan være, hvis skolen inviterer andre skoler til et idrætsstævne eller en anden begivenhed. Der kan være mange grunde til, at der opstår behov for ekstra køkkenkapacitet.
Hos Hotri Storkøkken kan du få en køkkenvogn, der gør det let for dig at erstatte dit storkøkken, mens renoveringen står på, eller eventen afholdes. En mobil køkkenvogn er derfor (oftest) en midlertidig løsning, der både kan bruges til at opretholde og øge køkkenproduktionen.
Traileren indeholder alt i storkøkkenudstyr, så det bliver let at producere store mængder mad til sultne elever og studerende på institutionen. Bare fordi du ønsker at optimere køkkenfaciliteterne, behøver du nemlig ikke sætte al madlavning på stand by, mens håndværkerne sætter nyt storkøkken op.
Hvad er fordelene ved et mobilt køkken?
Med et mobilt køkken får du mulighed for at vedligeholde den daglige produktion af mad, så dagligdagen for børn, elever, studerende og personale i en institution ikke påvirkes af, at køkkenet er lukket, hvis det skal renoveres. For du har jo bare åbnet et nyt, midlertidigt køkken.
Food traileren har alt det udstyr, man skal bruge, så du ikke behøver lave meget om i dine daglige madlavningsrutiner. Og traileren er derfor også indrettet optimalt, så du får et flow i din arbejdsdag med effektiv ergonomi og hygiejne.
Et mobilt køkken er desuden god at investere i, hvis du står over for enhver slags renoveringsopgave af dit normale storkøkken, fordi det ofte er en billigere løsning end at bestille mad udefra til mange sultne munde over en længere periode. Samtidig holder du dine køkkenfolk i arbejde, så du ikke skal ud i besværlige afskedigelser med personale, som egentlig har arbejde at udføre for dig på sigt.
Sådan får du mest ud af din food trailer
Du kan skræddersy din mad trailer, så den præcist matcher dig og dine behov. For at et mobilt køkken skal være velfungerende, skal det nemlig gå i spænd med din dagligdag og dine rutiner. Og for at et renoveringsprojekt eller en event skal forløbe problemfrit, er det vigtigt med et nøje tilpasset mobilkøkken.
For at få det bedste ud af dit mobile køkken kan det være en god idé at bruge de første par dage, du står i dit nye køkken, til at komme ind i en rytme. Det kan være, at antallet af madportioner skal sættes en smule ned, indtil rytmen er på plads.
På den måde får både du som ansvarlig for maden og de spisende den bedste oplevelse, så ingen får serveret kold mad. Efter få dage har du allerede opbygget en rutine, så maden hurtigt og enkelt kan produceres som vanligt.