Din kombidampovn er en vigtig del af udstyret i dit storkøkken, da den anvendes til tilberedning af mange forskellige retter. Derfor er det også særdeles vigtigt, at din kombidampovn og/eller andre ovne fungere konstant uden at give problemer i form af nedbrud og tekniske fejl. Løbende rengøring og vedligeholdelse af kombidampovnen er derfor en opgave, som bør prioriteres særdeles højt og tages lige så alvorligt som selve tilberedningen af maden. Løbende vedligeholdelse og rengøring sikrer ikke blot, at din kombidampovn altid er velfungerende. Det sikrer også, at din ovn har en længere levetid.

8 Gode råd til rengøring og vedligeholdelse af kombidampovne:

  1. Kom aldrig væske, fedt eller madrester i afløbet i din kombidampovn. Hvis du gør det, kan afløbet stoppe til, hvilket kan resultere i, at din ovn går i stykker. Dermed risikerer du en dyr reparation af ovnen.
  2. Sørg altid for, at filteret til afløbsrøret er korrekt placeret. Ellers risikerer du, at madrester stopper afløbsrøret til, og at din kombidampovn derfor ikke længere kan bruges.
  3. Følg altid producentens vejledning til, hvordan ovnen skal rengøres, idet forskellige ovne kan have forskellige retningslinjer i forhold til rengøringen.
  4. Undgå at bruge slibende rengøringsredskaber som ståluld, grydesvampe, stålbørster eller andre typer af metalskraber, når du skal rengøre din kombidampovn.
  5. Rengør tætningslisten omkring ovndøren. Ovndørens tætningsliste kan sammenlignes med dækkene på din bil. Den bliver slidt, og kan gå i stykker, især når den kommer i kontakt med fedt og olie. Brug en opvredet, blød klud med en lille smule sæbe til at rengøre tætningslisten. Mens du gør det, bør du være særligt opmærksom på, at listen stadig er intakt og lukker tæt til.
  6. Hvis din kombidampovn har en sonde, skal du sørge for at rengøre den med sæbevand og derefter tørre den af med en ren klud med alkohol, så sonden efterfølgende kan sættes i madvarerne uden at være bakteriefyldt. Hvis sonden er aftagelig bør du tage den ud, når du rengør den. Aftør også ledning og stik.
  7. Hvis din kombidampovn har selvrens, bør du løbende køre programmet igennem. Vær altid forsigtig med at anvende rengøringsmidler, som skade din hud, hvis de kommer i kontant med den.
  8. Lad en professionel tekniker udføre service på din kombidampovn løbende. Ved servicebesøgene sørger teknikeren blandt andet for at skifte luft- og vandfiltre, og efterse ovndørens tætningsliste m.m. Desuden vil teknikeren udføre alle øvrige relevante tjek, så din ovn altid er velfungerende.

Serviceaftale – løbende service til din kombidampovn

Hotri tilbyder dig løbende service til din ovn. Når du tegner en teknisk serviceaftale, kommer vores erfarne teknikere og vedligeholder og efterser din ovn, så den altid fungere optimalt. Dermed kan du undgå, at der opstår driftstop og skader. Samtidig kommer du forrest i køen, hvis der skulle opstå et akut behov for service. Heldigvis sker det ikke så ofte, da vores produkter altid er af høj kvalitet. Skulle uheldet alligevel være ude, er vores velkvalificerede serviceteam klar til at hjælpe dig inden for 24 timer.