Snart viser kalenderbladet sommer. Og sol og sommer er lig med lækre middage, cremede milkshakes og kølige drinks i det fri. Til det er en professionel blender et uundværligt redskab – med den kan du lave et bredt udvalg af mad og cocktails til catering. Men hvad skal du tænke på, når du anskaffer dig en professionel barblender til smagfulde cocktails eller en køkkenblender til delikate supper? Det kan du blive klogere på her.

Vælg blender efter dit professionelle behov

Hos Hotri kan du få professionelle blendere til ethvert behov, og der findes et bredt udvalg af forskellige typer af blendere på markedet. Eksempelvis laver Hamilton Beach barblendere, køkkenblendere og milkshake/drinksmixer til større professionelle behov, mens Sammic producerer stavblendere til mindre professionelle behov.

En barblender er, som navnet antyder, udviklet til at mixe drinks og cocktails i en bar eller lignende. Denne type blender har større motorkapacitet, fordi der ofte skal mixes frosne bær og isterninger. Det samme gælder for en milkshake/drinksmixer. Med en køkkenblender får du i stedet en effektiv køkkenmedhjælper, når du skal blende en glat pure eller tapenade. Stavblenderen er derimod et fikst redskab, når pladsen er trang, men du stadig ønsker en kraftfuld blender til mindre behov. Du kan få stavblendere med fast blendearm, hvis du kun har brug for at blende, men du kan også vælge modeller med aftagelige arme, så du kan hakke nødder eller piske flødeskum.

Kig grundigt på motorkraften

Hos Hotri kan du få professionelle blendere til ethvert behov. Men når du skal anskaffe dig en blender til dit professionelle behov, er det vigtigt at være opmærksom på motorkraften på den – og hvad netop dit behov er. Motorens hestekræfter er både udtryk for, hvor hurtigt den kan svinge knivene i blenderen, men det fortæller også noget om, hvor stærk motoren reelt er. Desto flere hestekræfter, desto mere effektivt arbejder blenderen.

Derfor er det afgørende, at du overvejer, hvad du skal bruge din blender til. Er det til en lækker sommermilkshake med knust is, eller er det til en blød sommersuppe med små fine ingredienser? Hvis du skal lave en lækker suppe, der ikke indeholder store, grove grøntsager eller andre råvarer, kan det være nok med en blender med færre hestekræfter.

Skal du derimod lave en milkshake med isterninger eller en ret med grove ingredienser, er det nødvendigt med en blender, der har mange hestekræfter, for at få det bedste og mest glatte slutresultat.

Når du skal vurdere motorkraften, bør du kigge på blenderens watt. Det giver dig en god indikation på, hvor kraftfuld og effektivt motoren kan arbejde. Men du kan også med fordel vurdere dens RPM. Blendere med større motorkraft og watt vil også typisk have større RPM-kapacitet. Det angiver helt konkret målet for, hvor hurtigt bladene kan rotere – og dermed også ingrediensernes modstand mod bladene.

Vær opmærksom på støjniveau

Hvis du skal bruge en cateringblender, er det vigtigt, at du er opmærksom på blenderens lydniveau. Det nytter ikke, at du anskaffer en blender, der larmer fælt, hvis du bruger den i nærheden af dine kunder. Det gælder særligt for en barblender, der typisk står up-front og mixer frosne ingredienser.

Nogle blendere har en støjskærm, som effektivt dæmper lyden til samtaleniveau. Eksempelvis er Hamilton Beach HBH750 Eclipse og den nye Hamilton Beach HBH950 Quantum lydfattige modeller med en lydisoleret base, som yderligere sænker støjniveauet. Nogle af støjskærmene kan reducere støjen med hele 10 decibel. Dog skal du være opmærksom på, at en blender altid vil støje lidt, og at skærmen udelukkende dæmper lyden til et niveau, der ikke generer.

Gå efter pulsefunktion

Med pulsefunktion sikrer du, at din blender ikke går i stykker. Pulsefunktionen sørger nemlig for at blende i små ryk. På den måde sætter grove råvarer eller isterninger sig ikke fast, hvor de kan ødelægge knive og rotorelementet i blenderen. For når du blender i ryk i stedet for ved konstant hastighed, kan du nå at løsne ingredienserne, inden de gør skade på blade og andre elementer i blenderen.

Wave-Action system

Knivene sidder i kanden – og derfor er den også en vigtig del af blenderen. Hamilton Beachs patenterede ’wave action’-system tvinger eksempelvis hele tiden væske og mikstur ned til bladene, så du hurtigt og effektivt får en helt glat og lækker tekstur, uanset om det er en smoothie eller en suppe.

Se her vores udvalg af kraftige blendere