Sådan vælger du den rigtige kombidampovn

Sådan vælger du den rigtige kombidampovn

Med en kombidampovn kan du tilberede stort set alt, og med den rigtige ovn kan du undgå at investere i flere andre køkkenredskaber. Samtidig kan du spare pladsen til andre pladskrævende køkkenredskaber. Du kan nemlig bruge din kombidampovn til både at stege, bage og dampe i, uanset om du har et institutionskøkken, en fast food-restaurant, en gourmetrestaurant eller et hvilken som helst andet storkøkken. Det vigtige er, at du vælger den rigtige kombidampovn, så den passer til dit køkken og dine tilberedningsbehov.

Hvad er en kombidampovn?

En kombidampovn har alle de traditionelle funktioner, som du kender fra den almindelige ovn som for eksempel over- og undervarme. Derudover har kombidampovnen også varmluftfunktion og dampfunktion. Det er kombinationen af damp og varm luft, der gør kombidampovnen så velegnet til dit køkken.

Fordele ved en kombidampovn

Kombidampovnen har mange fordele. Se de vigtigste herunder:

  • Dampfunktionen sørger for, at maden ikke tørrer ud, og den bevarer madens saft og kraft, fordi maden bliver tilberedt skånsomt og ved lavere temperaturer, end når du tilbereder i den traditionelle ovn. Det betyder, at fisken ser mere indbydende ud, og at grøntsagerne bevarer farven og smagen, når de bliver kogt eller bagt i kombidampovnen.
  • Kombidampovnen forener alt det bedste fra den traditionelle ovn med dampovnen. Kombinationen af damp og varm luft er perfekt til at tilberede kød og fjerkær, da det forbliver saftigt indvendigt og gyldent udenpå.
  • Det brød, du bager i kombidampovnen, bliver blødt og velsmagende med en sprød og gylden overflade.
  • Grøntsager, der er dampet, indeholder 50 % flere vitaminer, end grøntsager der er kogt traditionelt.
  • Kombidampovnen er ideel til opvarmning af tilberedt mad. Du kan hurtigt og nemt genopvarme tilberedt mad, uden at maden mister smag eller bliver tørt.

Det skal du være opmærksom på, når du vælge kombidampovn!

Når du skal vælge din kombidampovn, skal du blandt andet være opmærksom på:

  • Størrelse
  • Antal plader ovnen har plads til
  • Afstanden mellem skinnerne
  • Energisparefunktion
  • Selvrensende
  • Rengøringsvenlighed
  • Sikkerhedsluk
  • Tilslutning til afløb og/eller vandfiltersystem
  • Betjeningspanel
  • Kernetemperaturføler
  • Antibakterielt håndtag
  • Elforbrug
  • Forvarmefunktion

Derudover skal du sikre dig, at kombidampovnen har de programfunktioner, der passer til de behov, der er i dit køkken. Du skal også være opmærksom på, hvordan din kombidampovn slipper af med overskydende damp og fedt.

Vedligeholdelse af en kombidampovn

Med de mange anvendelsesmuligheder kombidampovnen har, vil du komme til at lave mange forskellige slags mad i den. Det betyder, at der vil være rester og fedt fra madvarerne i ovnen. Det er derfor vigtigt at holde ovnen ren, så lugten fra de forskellige madvarer ikke videreføres til de næste retter. Der kan ophobe sig madrester ved ovnens dør, og det er derfor vigtigt at rengøre omkring ovndøren. Husk at rense ovnens fedtafløb og kurve, så de ikke bliver blokeret af fedt og andet.

HOTRI kombidampovne

HOTRI sælger kombidampovne til alle formål. Vores store udvalg byder på ovne i mange størrelser og prisklasser, og vi har udvalgt et sortiment af kombidampovne, som gør, at vi kan imødekomme stort set alle storkøkkeners behov.

Her kan du se vores udvalg af kombidampovne fra Retigo og Convotherm

2018-03-08T22:48:46+00:00 1 marts, 2018|Guide|