Det netop lancerede kipgryde-styresystem fra Jøni, “AutoChef 86”, byder på en masse nye funktioner. Styresystemet er den software, der er installeret i kipgryden, og som man benytter sig af ved hjælp af kipgrydens touchskærm. HOTRI har allerede opsat en kipgryde på 300 liter med “AutoChef 86” hos Jespers Torvekøkken i Søborg. Få et indblik i hvad det nye styresystem byder på her. 

Gem opskrifter og få anvisninger fra touchskærmen
Med “AutoChef 86” kan opskrifter gemmes i kipgrydens interne server. Hvis køkkenet har mere end én Jøni-kipgryde har de alle adgang til samme server, kaldet “Jøni Cloud”, hvilket vil sige at opskrifterne automatisk kan anvendes fra alle køkkenets kipgryder. Opskrifterne styrer selv gryden og giver anvisninger til brugeren om tilsætning af ingredienser, tilsmagning og andre relevante opgaver undervejs i forløbet ved hjælp af touchskærmen. Skærmen er robust og kan tåle det meste. Den kan betjenes med handsker og uden, registrerer ikke f.eks. vanddråber på skærmen, og forstyrres heller ikke af skidt eller beskidte fingre. Den har en bred betragtningsvinkel på 170°, det gør den nem at aflæse uanset brugerens højde.

Bliv ajourført med smart meddelelsessystem
Meddelelser angående energiforbrug vises også løbende på touchskærmen, og brugeren modtager beskeder om eksempelvis at lukke låget eller sænke temperaturen for at spare energi. Ved hjælp af dette meddelelsessystem, kaldet “Energy Analytics”, kan der opnås store energimæssige besparelser uden at gå på kompromis med resultatet. På displayet kan der også ses time for time hvor meget energi, der bruges af den enkelte gryde, og om der er unødvendigt energispild.

Det kan altid læses på displayet hvor meget indhold der er i gryden, også ved kipning. Kipgryden kan indstilles til at hælde en bestemt mængde ud, eksempelvis otte liter, hvorefter efterløbet forhindres med TiltBack. Dette gør det nemt at portionere maden i mindre beholdere.

Når en opskrift anvendes fremgår det af batch log’en. Batch log’en er en rapport, der automatisk genereres af “AutoChef 86”, som viser data om kipgrydens energiforbrug, energispild, vandforbrug, ingredienser, temperaturforløb og id-nummer. Rapporten kan derefter downloades som PDF fra “Jøni Cloud” og bruges til egenkontrol.

Se HOTRI’s udvalg af kipgryder fra Jøni her

AutoChef 86 touchskærm