Højteknologisk centralkøkken til økologisk skolemad

EAT-Køkkenet er, med sine 3.000 m², et af Danmarks største økologiske storkøkkener. Køkkenet producerer skolemad til folkeskoler i København og håndterer dagligt op til 12.000 portioner. Det er et af de største projekter, vi har leveret produktionsudstyr til.

Kunde

Bygherre

Leverance

Omfangsrig med både standard- og specialbyggede produkter

Størrelse

Ca. 12.000 daglige portioner af skolemad

Placering

Valby ved København

Når skolemad bliver til madskole

EAT-Køkkenet er et centralkøkken, der hver dag leverer skolemad til cirka halvdelen af folkeskoleeleverne i Københavns Kommune. Ude på skolerne findes EAT-boder, hvor en EAT-medarbejder og en gruppe elever tilbereder og anretter skolemaden i fællesskab. 

Rene råvarer og højere kvalitet

EAT-Køkkenet prioriterer friske råvarer og minimal brug af halvfabrikata. Køkkenet ønsker at producere det meste selv og har fx investeret i en pastamaskine, en frikadellesteger og deres eget bageri. Det giver bedre kvalitet og god mening.

Fremtiden for skolemad

EAT-ordningen er med til at styrke både læring og madglæde. Hotri vandt udbuddet om at stå for projektering og levering af EAT-Køkkenets omfattende produktionsudstyr, og vi forestiller os, at denne form for madskole-ordning tegner fremtiden for skolemad i Danmark.

DR's Ultra Nyt har besøgt EAT. I videoen kan du bl.a. se nogle af vores køkkenmaskiner i børnehøjde (fra 4:46, kræver login)

Tørre­maskine

Specialudstyr til EAT-Køkkenet

Som storskalakøkken har EAT brug for at optimere arbejdsprocesserne. Derfor udviklede vi en tørremaskine til grøntsager i samarbejde med JOM A/S. Maskinen står i forlængelse af en anden køkkenmaskine, der vasker grøntsager. De våde grøntsager transporteres videre til tørremaskinen, der blæsetørrer grøntsagerne via luft.

Gryde til køling

Specialudstyr til EAT-Køkkenet

Denne gryde har vi udviklet sammen med Jøni A/S. Gryden er beregnet til at holde desserter som fx koldskål kolde. Den har et specielt nedkølingssystem, der benytter glykol. Kølingen er CO2-venlig og hjælper med til, at EAT kan overholde reglerne for fødevarehygiejne.

Køle­system

Lavere energiforbrug hos EAT

Det er vigtigt at tænke energiforbruget ind i driften af et storkøkken. Derfor udviklede vi et fælles kølesystem til EAT, der både rummer plads til sous vide-kar, kølekar og koldgryder. Det giver EAT et langt bedre energiforbrug end tre separate kølesystemer.

Kartoffel­skræller

Bedre ergonomi hos EAT

En anden faktor, der er vigtig i et storkøkken, er ergonomi. Kartoffelskrælleren fra Nilma er fuldautomatisk og ny på markedet. Maskinen kan skrælle tæt på et ton kartofler i timen. Når kartoflerne er skrællet, transporterer skrælleren selv kartoflerne over i et kar, og det aflaster EATs køkkenpersonale.

Kvalitetssikring i alle led

Vores kunder ønsker professionelle køkkener, der fungerer, er sikre at arbejde i og holdbare. Derfor er kvalitetssikring et vigtigt element i alle vores køkkenprojekter.

Billeder som dokumentation

Når et projekt er i gang fotograferer og dokumenterer vi løbende som en del af vores arbejde. Det blev til mange billeder hos EAT, hvor vi har tegnet og kvalitetssikret omkring 800 installationer som fx stikkontakter og afløb. 

Fra vindue til dør

Vi arbejder også med kvalitetssikring før projektstart. Hos EAT forudså vi ud fra tegningerne, at der blev brug for en døråbning i stedet for et vindue, så vi kunne komme ind i bygningen på byggepladsen med vores materialer. Det hjalp både os og andre leverandører med at holde tidsplanen.

Nyt løftesystem til giga-gryder

Det er ind imellem nogle gevaldigt store køkkenmaskiner, vi leverer til vores kunder. EAT-Køkkenet bestilte fx en række gryder, der vejer over 300 kg. stykket. Og ligesom ergonomi er vigtig, når man arbejder i et storkøkken, så er ergonomi også vigtig for os, der leverer og installerer.

En af vores skarpe montører fik en idé. Sammen udviklede vi et løftesystem, der optimerer montagetiden af de tunge gryder og ja, kan sætte gryderne på plads.

Kontakt os

Hotri som køkkenpartner til professionelle storkøkkener

Vælger I os som leverandør til jeres storkøkkenprojekt, får I en samarbejdspartner, der kan projektere, levere og servicere – og udfordre og inspirere jer på jeres idéer og ønsker til jeres køkken.

Kontakt os

Hotri Storkøkken A/S

Her er nogle af de køkkenprodukter, vi leverede til centralkøkkenet hos EAT skolemad

Produkter til EAT-Køkkenet

Tag fat i Jesper

Jesper var en af vores projektledere på EAT-Køkkenet. 

Går I med storkøkkentanker og har brug for sparring, er I meget velkomne til at kontakte Jesper.

Salgs- og projektkonsulent Frederik Wilkie