Køkkentermometeret er et vigtigt redskab i ethvert køkken. Det gør tilberedning af mad mere præcist og er desuden vigtigt til egenkontrol.

Der er forskellige typer af termometre, der anvendes i et køkken. Et pyrometer anvendes med prober, hvilket gør det muligt at måle flere forskellige temperaturer, såsom kernetemperatur og overfladetemperatur. Infrarøde termometre måler overfladetemperaturen af alle emner. Fordelen ved infrarøde termometre er, at de ulig traditionelle termometre ikke behøver at have fysisk kontakt med det, de måler. Termometeret peges blot på det, hvis temperatur ønskes vist. 

Digitale termometre er generelt mere præcise end de analoge termometre, der traditionelt set har været anvendt i køkkener. Analoge termometre kan komme med et temperaturestimat, men det digitale termometer er langt mere nøjagtigt. Og ved eksempelvis temperering af chokolade eller tilberedelse af ost er det vigtigt med de helt præcise målinger. Desuden kan mere avancerede termometre, såsom Cooper Atkins’ Blue2, tilsluttes til mobilapps, der kan gemme relevante data. Analoge termometre er dog stadig de sikreste at bruge i ekstreme miljøer såsom grill og frysere. 

Køb dit næste termometer hos os

HOTRI er forhandlere af en bred vifte af termometre. Vi hjælper dig med at finde det termometer, der passer til dit professionelle behov. Kontakt os i dag.