Sommeren er gået på held, men det bugner stadig med agurker og asieagurker derude. Så nu er det tid til at gøre vinterens forråd klar og sylte dine asier. Sådan en kold vinterdag gør et glas hjemmesyltede asier, fra da solen rigtig varmede, noget særligt godt for leverpostejsmaden, og når den tid kommer julemedisteren og flæskestegen.

Ingredienser

2 kg asier

1½ l lagereddike

750 g sukker

5 løg

5 dildskærme

4 laurbærblade

4 spsk gule sennepskorn

2 spsk peberkorn

1 spsk enebær

Fremgangsmåde

Skræl asierne, flæk dem og skrab kernerne og den bløde midte ud.

Skær asierne i skiver à ca. 1 cm tykkelse.

Drys rundhåndet asiestykkerne med salt og lad dem trække et par timer.

Skyl saltet af og tør asierne let i et rent viskestykke.

Læg asierne i en rummelig gryde sammen med dildskærme og kvarte pillede løg, krydderier, eddike og sukker.

Giv grydens indhold et kort opkog og fordel asier, dildskærme og løg i dine sylteglas.

Hæld den kogende lage med krydderier ned over asierne og sæt låg på dine glas med det samme.

Lad dem trække et par dage inden du spiser af dem.

Stil asierne køligt – så kan de holde sig i månedsvis.

Atamon og andet gift anbefales ikke i din mad, hvis du vil forlænge holdbarheden kan du henkoge dem: Stil glassene i ovnen ved 100 grader med lågene løst skruet på. Når indholdet bobler let skrues lågene fast på med et viskestykke og glassene tages ud og sættes køligt.